Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

waniliowo-serowe racuchy z mango i jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 3
cukier puder 2 łyżki
esencja waniliowa 1/2 łyżeczki
esencja mango 1 łyżeczka
jabłka 2 szt
mango 1/2 szt
olej do smażenia 50 ml
twaróg 300 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: waniliowo-serowe racuchy z mango i jabłkami

Jabłka i mango obieram ze skóry i kroję na małe kawałeczki.
Twaróg ucieram z jajkami i cukrem, dodaję esencje i na koniec przesiewam mąkę.
Składniki miksuję, masa powinna być gładka i lekka.
Do gotowej masy dodaje kawałki owoców.
Smażę na złoty kolor i podaję z syropem klonowym i kremem balsamicznym o smaku pomarańczowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.06.2013 06:37
pyszności!
Marzena34 04.11.2012 10:44
wspaniałe
Elżbieta17 31.10.2012 11:03
super pomysł z tym twarogiem:)
Kas2 10.09.2012 23:45
tak jak już pisałam - śliczne!
BeataJ 31.08.2012 22:00
Rewelacyjny pomysł!
Konczi 31.08.2012 18:48
wyglądają bajecznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak