Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 szklanki
pieprz 30 ziarenek
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat kilka
Ziele angielskie całe Prymat 8 ziarenek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w ziołach

Pod koniec gotowania dodać 2 łyżki cukru, 1/2 szklanki octu 10%, 2 łyżeczki soli.Wszystkie składniki gotujemy i studzimy. Następnie w tą zalewę wkładamy 1 kg matiasów.Po ostudzeniu na 1-2 doby.

Zioła:
Garść grzybów suszonych namoczyć na noc i ugotować. Cebulkę zeszklić (1-3 szt.) na oleju.Dodać pokrojone grzyby i zioła prowansalskie
-pieprz
-papryka ostra
-koncentrat pomidorowy
-cukier
-musztarda (trochę)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak