Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z udek kurczaka z makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
marchewka 2 sztuki
seler naciowy 1 gałązka
ziarenka smaku do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarenka
makaron nitki 30 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z udek kurczaka z makaronem

udka z kurczaka myjemy i wkładamy do granka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie wodę z szumowinami odlewamy w całości, odlewając też pierwszy tłuszcz. Mięsko ponownie zalewamy wodą tak, aby w całości było zakryte. Dodajemy marchewkę pokrojoną w słupki, gałązkę selera, liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy. Pod koniec gotowania doprawiamy ziarenkami smaku. Rosół gotujemy aż do miękkości mięska.

Między czasie zagotowujemy wodę lekko osoloną i na gotującą wodę wrzucamy makaron nitki. /U mnie nitki wyszły i zastąpił je połamany na krótko makaron spagetti/. Gotujemy kilka minut do miękkości, ale uważajmy by go nie rozgotować.

Ugotowany makaron przekładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki lub selera, ozdabiamy marchewką, która gotowała się razem z mięskiem i zalewamy aromatycznym rosołkiem.
Pycha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.08.2012 13:53
musze wypróbowac wyglada super :)
Agnieszka91 31.08.2012 13:41
uwielbiam taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak