Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia na cieście francuskim a'la tarta

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 4 plastry
szynka gotowana 2 plasterki
ciasto francuskie 1 opakowanie
ser brie 20 gram
Kucharek SMAK LATA do smaku
ser gouda 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia na cieście francuskim a'la tarta

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (termoobieg).

Ciasto francuskie wyłóż na pergaminie do formy na tartę. Skrop wodą i upiecz. Jeśli nie chcesz, aby za mocno wyrosło, ponakłuwaj widelcem przed pieczeniem.

Szynkę pokrój w drobną kostkę.
Cukinię pokrój w większe kawałeczki i posyp Kucharkiem.
Ser typu brie pokrój w plasterki.

Po upieczeniu ciasta, posyp je startym serem żółtym i układaj na nim pozostałe składniki.

Całość podpiecz (najlepiej z funkcją grilla) do momentu roztopienia sera (ok. 5 minut).

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 02.10.2013 23:18
super pomysł
KasiaK90 26.11.2012 08:44
pycha
malaczarna23 08.11.2012 10:51
super pomysł:)
Rafał10 31.08.2012 13:56
cudowny! trafiasz w moj gust :)
anja3107 31.08.2012 11:30
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak