Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kolorowy makaron 200 g
dojrzałe pomidory 2 szt
czarne oliwki 8 szt
oliwa 1 łyżka
bazylia
tuńczyk 1 (kawałki)
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami

Makaron gotujemy al dente.

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w niewielkie kawałki.

Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy.

Oliwki przekrajamy na pół.

Ugotowany makaron odsączamy, mieszamy ze wszystkimi składnikami.

Możemy doprawić oliwą i bazylią.

Podajemy posypane żółtym serem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak