Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar za małosolnym cokołem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 35 dag
żółtko jajek 1
ogórki małosolne 3
sos sojowy do smaku
olej lniany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar za małosolnym cokołem

Skrzydło wołowe siekam w robocie lub mielę w maszynce do mielenia mięsa. Ogórki małosolne (ja użyłem zrobionych wg przepisu: „http://www.doradcasmaku.pl/przepis/241255/ogorki-malosolne-chrzanowe.html”) również drobno siekam. Do mięsa wołowego wbijam żółtko. Dodaję do smaku sos sojowym oraz pieprz kolorowy. Jeszcze olej lniany i całość wyrabiam widelcem na jednolitą masę. Mięsko podaję obsypane dookoła ogórkiem małosolnym. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak