Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa włoska z bakłażanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
szparagówka 0,5 kg
pomidor 3 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszki 1 garść
czosnek 2 ząbki
przyprawy 1 garść
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa włoska z bakłażanem

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od przygotowania sobie potrzebnych produktów do zrobienia naszej zupy . Bakłażana i cukinie kroimy w dużą kostkę i wyciągamy środki . Fasolę szparagową czyścimy i przekrajany na pół, pomidorki sparzamy i obieramy za skórki,
Krok 1 - Zupa włoska z bakłażanem foto
2
Z marchewki , pietruszki, selera i kostki rosołowej gotujemy sobie wywar , do gotowego wywaru wrzucamy natkę pietruszki oraz resztę warzyw dalej gotując.
Krok 2 - Zupa włoska z bakłażanem foto
3
W ostatnim etapie dosalamy i pieprzymy sobie do smaku i już nasza zupka gotowa.
Krok 3 - Zupa włoska z bakłażanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.03.2013 08:01
Oryginalna , pyszna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak