Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik na zimno z herbatnikam

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło6 łyżek
czekolada 1 tabliczka
jagody 0,5 kg
cukier kryształ 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
bita śmietana 2 opakowania
herbatniki 3 opakowania
galaretka owoce leśne 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: torcik na zimno z herbatnikam

1.Wykonanie spodu pod torcik: Herbatniki należy rozkruszyć- utrzeć z masłem i z roztopioną białą czekoladą. Dno tortownicy wyłożyć pergaminem, następnie nałożyć masę herbatnikową i schłodzić w lodówce.
2.Wykonanie pianki jagodowej: Jagody zasypać cukrem, dodać odrobinę wody i zagotować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym całkowicie rozpuścić w gorącym soku z jagód (wcześniej wyjąć jagody z soku) . Śnieżki ubić według przepisu na opakowaniu (2 łyżki ubitej śnieżki zostawić do dekoracji). Następnie do bitej śmietany wlać tężejącą galaretkę z soku jagodowego- całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na spód herbatnikowy.
3.Owoce z soku rozprowadzić na masę i zalać galaretką z owoców leśnych. Wierzch ozdobić bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 20.02.2013 11:13
super
bursztynek 17.09.2012 21:41
pięknie się prezentuje
romanrafal
romanrafal 07.09.2012 17:52
super deser
katarzynka455 04.09.2012 19:47
fajnie wygląda
emeslive 04.09.2012 14:01
Bardzo fajny torcik, do tego mega apetyczne zdjęcie. Podoba mi się!
GOSIA18 04.09.2012 09:29
z jagodami jeszcze nie robiłam
Zdzisław 03.09.2012 23:15
smacznie wygląda
Aleksandra15 03.09.2012 22:30
Lubię takie serniki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak