Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacha francuskie z budyniem i truskawkami

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 paczka
budyń waniliowy 1
mleko 500 mililitrów
truskawki
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacha francuskie z budyniem i truskawkami

Kroki postępowania

1

Ciasto francuskie kroimy na dość duże kawałki. Budyń przyrządzamy według przepisu na opakowaniu - słodzimy cukrem waniliowym.

Krok 1 - Ciacha francuskie z budyniem i truskawkami foto
2

Na kwadraty z ciasta kładziemy sporo budyniu, a na środek truskawkę.

Krok 2 - Ciacha francuskie z budyniem i truskawkami foto
3
Ciasteczka pieczemu w piekarniu nagrzanym do 200 stopni około 20 minut.
Krok 3 - Ciacha francuskie z budyniem i truskawkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda 17.09.2022 12:10
Zamiast truskawki dałam po łyżeczce dżemu z malin
Doradca Smaku 19.09.2022 08:49
Świetny pomysł! :)
tynamar88 22.10.2019 21:30
Witam :) czy cukier waniliowy ma być użyty do posłodzenia budyniu? i czy budyń przed nałożeniem na ciasto francuskie należy wystudzić?
Doradca Smaku 23.10.2019 10:28
Cukrem waniliowym proszę posłodzić budyń :) Dziękuję za czujność!
kamyk 14.01.2013 14:05
też takie zrobię, fajny pomysł
Fiffi 17.12.2012 22:48
lubię takie połączenia
elficzna 09.09.2012 12:58
aż ślinka cieknie!
octo 03.09.2012 18:49
pycha
Kasia35 03.09.2012 17:10
pychota
ewka1978 03.09.2012 17:06
pycha
Mati3 03.09.2012 17:05
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak