Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mleczna ryżowo-bananowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż arborio 1/2 szkl.
mleko 2 szkl.
banan 1 duży
sól duża szczypta
miód wielokwiatowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mleczna ryżowo-bananowa

Mleko zagotować, posolić, wsypać ryż i mieszać aż do zagotowania.
Zmniejszyć płomień i gotować, aż ryż zmięknie.
Dosłodzić mleko do smaku płynnym miodem.
Dojrzałego banana zetrzeć na najgrubszej tarce warzywnej wprost do garnka.
Dokładnie wymieszać.
Podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak