Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej i cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
papryka zielona 1 szt
por średni 1 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
sos sałatkowy swojskie zioła. 1 torebka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej i cukinii

Kapustę drobno poszatkować. Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Sos sałatkowy wymieszać z oliwą, odłożyć na 5 minut. Wszystkie składniki włożyć do miski. Polać przygotowanym sosem, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

macko088 15.12.2013 12:10
Smaczna i zdrowa sałatka.
Bernadeta 22.09.2013 10:23
fajny pomysł
artur7 09.09.2012 14:36
pychots
mela25 09.09.2012 09:05
smakowita
Iwusia 07.09.2012 23:13
wygląda bardzo smakowicie
Katarzyna40 05.09.2012 20:56
prosta a jednocześnie smaczna, tez często ją przyrządzam
caralajna 04.09.2012 09:36
ciekawa, na pewno smaczna i zdrowa
Katarzyna/kate1980 03.09.2012 21:42
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak