Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony na głębokim tłuszczu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia 1/4 szklanki
mąka 3 łyżki
cebula 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony na głębokim tłuszczu

Kroki postępowania

1
Karpia dokładnie czyścimy. Następnie kroimy go w dzwonki . Dzwonki posypujemy dokładnie przyprawą do ryb i kucharkiem- pozostawiamy na dwie godziny. W międzyczasie kroimy dużą cebulę, oraz przygotowujemy panierkę z bułki tartej i mąki. Po dwóch godzinach zaczynamy smażyć przygotowanego karpia. Wlewamy na patelnię olej i po nagrzaniu się oleju zaczynamy smażyć karpia posypując go pokrojoną cebulą.
Karpia smażymy w małej temperaturze przez około 15 minut
Krok 1 - Karp smażony na głębokim tłuszczu foto
2
Po 15 minutach zwiększamy temperaturę i smażymy tak długo aż cebula się zarumieni.
Krok 2 - Karp smażony na głębokim tłuszczu foto
3
Gotową rybę można przyozdobić sałatą i pomidorami.
SMACZNEGO
Krok 3 - Karp smażony na głębokim tłuszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 04.09.2012 18:28
bardzo smaczny karp!
magduś83 02.09.2012 19:52
pycha
irenka 02.09.2012 16:04
pyszny,uwielbiam
Henryka2 02.09.2012 15:45
A po co psuć smak karpia przyprawą do ryb?!
Agnieszka91 02.09.2012 15:13
pycha, ale najlepszy w wigilię
Agnieszka91 02.09.2012 15:13
pycha, ale najlepszy w wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak