Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo-kukurydziana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
skrzydełka kurczaka 1/2 kg
seler 1/2 małego
kukurydza w puszce 1 puszka
mleko 1-2 szkl.
kasza kukurydziana kilka łyżek
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
ziele angielskie 3-4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
kurkuma
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo-kukurydziana

Skrzydełka umyć, przeciąć na połówki, zalać zimną wodą i ugotować wywar z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.
Wywar odcedzić, doprawić kucharkiem, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i grubo utartą dynię i seler.
Gotować do miękkości warzyw.
Wlać mleko, dodać kukurydzę z puszki, kaszkę kukurydzianą i czosnek.
Gotować kilka minut, aż kaszka spęcznieje.
Zupę ostatecznie doprawić do smaku białym pieprzem, solą czosnkową i kurkumą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak