Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ze szpinakiem, pieczarkami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
szpinak 1/2 kg
ser żółty 15 dkg
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
pieczarki 20 dkg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ze szpinakiem, pieczarkami i serem

Makaron gotujemy według przepisu. Na patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, po 15 minutach dodajemy liście szpinaku, solimy. Dusimy do miękkości, doprawiamy pieprzem i dowolnie gałka muszkatołową.
Żółty ser ścieramy na tarce. makaron mieszamy z sosem szpinakowym, nakładamy na talerz, posypujemy serem i wkładamy do mikrofalówki na kilka minut albo do piekarnika pod górną grzałkę na 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.09.2013 22:02
O właśnie to jest myśl, taki makaronik zrobię mężowie na obiad.
PaniMISIOWA 20.11.2012 19:39
apetyczny
Konczi 27.08.2012 16:12
uwielbiam makaron ze szpinakiem mniam mniam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak