Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop malinowy gęsty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 2 kilo
cukier 3 kilo
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop malinowy gęsty

Maliny zagotować i zdjąć z ognia, wsypać cukier i kwasek cytrynowy, postawić na ogniu i znowu zagotować, zdjąć z ognia.

Dobrze przecedzić przez sito i wlać do garnka, w którym się gotowały, zagotować ponownie i rozlewać do butelek lub słoiczków, zakręcać, stawiać do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak