Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z dodatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula biała 3
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz prawdziwy mielony do smaku
olej do smażenia
warzywa 20 dag
kasza jęczmienna 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z dodatkami

Kaszę jęczmienną gotujemy al-dente. Dodajemy ją do mięsa mielonego, dodajemy także jajka, obrane i pokrojone w kosteczkę cebule i bułkę tartą. Dokładnie mieszamy. Farsz doprawiamy kucharkiem, przyprawą do karkówki i pieprzem. Z utworzonego farszu formujemy niewielkie kulki a następnie lekko je spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej i na małym ogniu smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 28.08.2012 10:26
ciekawy pomysł na urozmaicenie mielonego:)
foczka-ks 27.08.2012 12:17
bardzo lubię takie kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak