Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów z kapustą włoską

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 3 dag
jajko ugotowane na twardo 3 szt
kapusta włoska 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów z kapustą włoską

Grzyby namoczyć, a potem ugotować. i pokroić. Kapustę pokroić w kostkę, wrzucić na wrzątek i obgotować przez około 3 minuty. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. i dodać odsączoną z wody kapustę. Dusić razem az kapustę zmięknie. Dodać pokrojone grzyby i chwilę jeszcze poddusić razem. Wystudzić i dodać pokrojone jajka. Doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać.
Farsz ten można także użyć do krokietów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 21.11.2013 23:10
fajny pomysł:-)
matesko 07.12.2012 10:10
smaczne
okrysia 28.08.2012 17:29
Smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak