Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z brzoskwinią i migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka 4 łyżki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
brzoskwinie 1 puszka
budyń waniliowy
migdały 10 dkg
kokos 10 dkg
białko 4
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z brzoskwinią i migdałami

Kroki postępowania

1
Budyń gotujemy na soku z brzoskwiń i chłodzimy.
Krok 1 - Biszkopt z brzoskwinią i migdałami foto
2
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt. Na upieczony biszkopt dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Krok 2 - Biszkopt z brzoskwinią i migdałami foto
3
Zalewamy ugotowanym budyniem.
Krok 3 - Biszkopt z brzoskwinią i migdałami foto
4
Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy kokos i posiekane płatki migdałowe. Mieszamy i rozkładamy na cieście. Dajemy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy, aby wierzch był jasno brązowy.
Krok 4 - Biszkopt z brzoskwinią i migdałami foto
5
Smacznego
Krok 5 - Biszkopt z brzoskwinią i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.01.2014 09:49
przepyszne ciasto
romanrafal
romanrafal 09.12.2013 15:28
apetycznie wygląda
IZABELA29 19.09.2013 09:24
pyszne ciasto
pajbek 01.09.2013 17:32
Musi być pyszny :-)
caralajna 01.05.2013 08:53
brzmi smacznie
GGABI 28.09.2012 10:27
extra
Wafelek2601 23.09.2012 08:56
Pyszne ciasto
Wacław 20.09.2012 10:14
apetyczne ciacho !
RenataZ-et 04.09.2012 19:47
Wygląda apetycznie
irenka 30.08.2012 20:56
pychotka
qrasnqleq 30.08.2012 16:34
fajny przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak