Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowe smażone w bułce tartej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe smażone w bułce tartej

Kroki postępowania

1
Ryż należy ugotować w posolonej wodzie. Odstawić do wystygnięcia. Podczas studzenia ryż najlepiej wyjąć z woreczka.
Krok 1 - Kulki ryżowe smażone w bułce tartej foto
2
Z wystudzonego ryżu tworzymy kulki. Obtaczamy je w mące.
Krok 2 - Kulki ryżowe smażone w bułce tartej foto
3
Następnie kulki obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Kulki ryżowe smażone w bułce tartej foto
4
Kulki smażymy na oleju.
Krok 4 - Kulki ryżowe smażone w bułce tartej foto
5
Kulki ryżowe w bułce tartej gotowe. Smacznego !!!
Krok 5 - Kulki ryżowe smażone w bułce tartej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna45 31.08.2012 11:01
super pomysł
Aneta41 30.08.2012 20:08
bardzo pomysłowe
elficzna 30.08.2012 15:18
uwielbiam! mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak