Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto a'la rafaello

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 2,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
wiórki kokosowe 200 g
masło 125 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
POSYPKA
wiórki kokosowe 3 łyżki
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki
biszkopt jasny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto a'la rafaello

Kroki postępowania

1
3/4 szklanki mleka połączyć z mąką, cukrem i cukrem waniliowym, dobrze wymieszać. Wymieszane połączyć z resztą mleka, postawić na ogniu, mieszając cały czas doprowadzić do wrzenia. Ostudzić i dodać wiórki kokosowe.
Krok 1 - Ciasto a'la rafaello foto
2
Krem dobrze wymieszać z wiórkami i dodać masło, dokładnie wymieszać. 2/3 masy wyłożyć na pierwszy biszkopt, przyłożyć drugim biszkoptem, wyłożyć resztę masy i wyrównać.
Krok 2 - Ciasto a'la rafaello foto
3
POSYPKA
Na patelni rozpuścić masło, dodać wiórki kokosowe i cukier. Podsmażać aż wiórki nabiorą złotego koloru. Ostudzić i posypać nimi wierzch ciasta.
Krok 3 - Ciasto a'la rafaello foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 19.01.2013 22:07
lekkie, puszyste i baaardzo smaczne :)
pierniczkowo 21.12.2012 11:10
pychotka:)
miszelka 06.12.2012 08:34
pycha
pajbek 29.11.2012 14:20
Pycha :-)
Juleczka20 07.11.2012 15:48
pyszności
Mati3 11.10.2012 17:47
uwielbiam to ciasto:)
mariel78 17.09.2012 16:46
cudne
anemon 10.09.2012 07:25
Świetnie się prezentuje.
fijolek91 01.09.2012 22:05
fantastyczne:)
jolanta19 31.08.2012 14:30
też takie robię jest super
Katarzyna47 30.08.2012 16:52
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak