Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TRADYCYJNE KOPYTKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 1-2 kg
mąka 2-3 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: TRADYCYJNE KOPYTKA

Ziemniaki skrobiemy lub obieramy, solimy i gotujemy do miękkości. Następnie kiedy są już miękkie przeciskamy przez maszynkę na stolnicę i czekamy aż ostygną. Dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto. Później małe kawałki ciasta wałujemy w dośc cienkie wałeczki, przygniatamy i tniemy pod ukos nożem kopytka. Wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Są gotowe gdy wypłyną na wierzch. Możemy podawac z przysmażoną cebulką lub z surówką z kiszonej kapusty.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.05.2013 20:02
Pycha. Głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak