Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie mleczko z mascarpone

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 180 g
cukier puder 3 łyzka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
czekolada 100 g
masło 50 g
Żelatyna wieprzowa Prymat
serek mascarpone 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko z mascarpone

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody (zimnej). Zostawić na kilka minut, aż napęcznieje. Ser wymieszać ze śmietaną, cukrami i podgrzać. Kiedy masa będzie ciepła dodać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Polewę przygotować rozpuszczając czekoladę z masłem. Można polać ptasie mleczko polewą i kroić jak zastygnie, lub najpierw pokroić i zanurzać w polewie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 06.06.2013 09:50
napewno pyszne
babajaga1969 16.11.2012 20:52
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak