Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z koźlarzy

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koźlarze 1 kg
cebula 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
woda 400 ml
sól
śmietana 3 łyżki
koperek 3 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z koźlarzy

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyszczamy i myjemy kilkakrotnie zmieniając wodę.
Krok 1 - Sos z koźlarzy foto
2
Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach i gotujemy w wodzie z dodatkiem przypraw.
Krok 2 - Sos z koźlarzy foto
3
Cebulę siekamy i podduszamy na oleju, gdy będzie miękka dodajemy do niej pokrojone grzyby i razem dusimy do miękkości. Zawartość patelni przekładamy do gotującej się marchewki i razem gotujemy około 40 minut. Pod koniec gotowania dodajemy do sosu śmietanę oraz do smaku sól i pieprz. Sos podajemy z posiekanym koperkiem.
Krok 3 - Sos z koźlarzy foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Sos z koźlarzy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 01.02.2014 09:09
pyszny sosik
IKrakowianka 16.11.2013 17:35
świetny sos
Wacław 13.08.2013 11:15
dla mnie pychaaaaaaaaaaaaaa !
SmacznaPyza 18.02.2013 14:12
o mamo kochana, a po co te grzyby aż tak długo dusić ?
Iwusia 07.10.2012 23:14
smakowity sosik dla miłośników grzybków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak