Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grecka warstwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
ser feta 1 opakowanie
pomidorki koktajlowe 1 litr
oliwki zielone kilka sztuk
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grecka warstwowa

Sałatę lodową obieramy z pierwszych liści i kroimy lub rwiemy na drobne kawałki. Ser feta /najmniej tłusty w kostce/ wykładamy na deskę i kroimy w kosteczkę. Pomidorki koktajlowe umyte, przekrawamy na połówki, oliwki zielone także kroimy na połówki.
Przyrządzamy sos grecki z gotowych ziół, mieszając je w 3 łyżkach wody i 3 łyżkach oliwy.

Na dno misy wykładamy połowę pokrojonej sałaty, na nią połowę sera feta i oliwek, posypujemy przekrojonymi pomidorkami i wszystko polewamy połową sosu. Następnie wkładamy druga połowę rozdrobnionej sałaty, sera feta, oliwek i pomidorków. Wszystko zalewamy ziołowym sosem i wstawiamy do schłodzenia do lodówki.

Ta sałatka najlepiej pasuje do dań mięsnych z grila.
Pyszności. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 29.08.2012 12:56
mmmmm to musi być pyszne ! Ale bym zjadła :)
misia53 29.08.2012 12:04
sałatka grecka jest smaczna i pożywna więc jestem za....
Hanna5 29.08.2012 11:37
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak