Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z kiełbaską

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 500 gram
marchew 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
kiełbasa podwawelska 400 gram
bulion drobiowy 3 szt
przecier pomidorowy 150 gram
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
kości schabowe 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z kiełbaską

PRZYGOTOWANIE:

Fasole moczę w 3 litrach przez 13-14 godzin. Potem w tej w odzie z fasoli gotuje ja dodaje marchew kości ze schabu i gotuje jak na rosół z listkiem laurowym ziele angielskim i bulionetkami drobiowymi . Jak już fasola robi się miękka to wtedy obieram kości i na patelni smażę mięsko dodaje kiełbas pokrojona i smażę . Z patelni przerzucam do garnka mieszam dodaje przecier pomidorowy i gotuje wszystko razem do momentu kiedy eis wygotowuje wywar wtedy przekładam w słoiki i zostawiam na inne dni :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 29.08.2012 12:59
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak