Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świderki z krewetkami, zielonymi szparagami i bakłażanem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowy makaron świderki 400 g
bakłażan 1 szt
pieczarki 50 g
cebula 1 szt
mrożone krewetki 100 g
pulpa pomidorowa 200 g
pomidory świeże 2 szt
szparagi zielone 100 g
estragon do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: świderki z krewetkami, zielonymi szparagami i bakłażanem

Makaron ugotować al dente.
Na oliwie podsmażyć cebulę, pieczarki, bakłażana i krewetki.Dodać soli i pieprzu do smaku. W rondelku zagotować pulpę z pomidorami i przyprawami. Szparagi ugotować, pokroic na mniejsze kawałki i dodać do sosu.
Kiedy składniki sosu będą miękkie, a sam sos wystarczająco doprawiony, łączymy go z krewetkami, cebulą, bakłażanem oraz pieczarkami. Całość delikatnie mieszamy.
Makaron wykładamy na talerze, dodajemy sos, posypujemy startym serem.
Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 12.11.2012 07:53
pieknie podane
Kas2 20.09.2012 21:59
świetna propozycja na obiad
Rafał10 29.08.2012 12:59
super!
Aneta41 28.08.2012 23:10
z pewnością pyszne , i jeszcze te krewetki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak