Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINIAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op
twaróg 1 kg
galaretka cytrynowa 2 op
cukier puder 1 szkl
cukier waniliowy 1 op
sok z cytryny 1 łyżka
galaretka brzoskwiniowa 1 op
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINIAMI

Kroki postępowania

1
Biszkopty układamy w tortownicy. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szkl. gorącej wody, schłodzic i odstawic do lekkiego stężenia.
Krok 1 - CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINIAMI foto
2
Ser zmiksowac z cukrem pudrem i waniliowym, dodac sok z cytryny, a na koniec tężejącą galaretkę cytrynową. Gotową masę przełożyc do tortownicy, wyrównac wierzch. Odstawic na 2-3 godz. do lodówki do całkowitego stężenia. Brzoskwinie odcedzic od syropu i pokroic na mniejsze kawałki, ułożyc na masie serowej.
Krok 2 - CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINIAMI foto
3
Galaretkę brzoskwiniową przygotowac w połowie zalecanej ilości wody, odstawic do stężenia, a następnie zalac ułożone brzoskwinie. Sernik trzymac w lodówce, najleprzy jest następnego dnia. Pokrojone kawałki sernika dekorujemy bitą śmietaną.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO Z BRZOSKWINIAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.07.2013 09:41
Świetny sernik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak