Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczane z jabłkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka pszenna 4 łyżki
jajko 1 duże
sól
tłuszcz do smażenia
śmietana
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczane z jabłkiem

Ziemniaki i jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Do masy dodać jajko, mąkę i lekko posolić. Wymieszać. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Chochlą nalewać masę na łuszcz. Smażyć do zrumienienia z obu stron. Wyłożyć na papier, by odsączyć tłuszcz.
Można podać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 06.11.2012 11:34
ciekawy pomysł
pierniczkowo 12.09.2012 10:34
bardzo lubię:)
luki1984 30.08.2012 11:02
muszę wypróbować Twój przepis
staropolanka5 28.08.2012 13:36
moje ulubione
1j1o1l1a1 28.08.2012 13:27
jeszcze z jabłkami nie jadlam Z cukinia, cebula tak, ale uważam, że najlepsze sa z samych ziemniakow :)
hahanka 28.08.2012 12:55
super połączenie placków ziemniaczanych i jabłkowych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak