Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ''studzienki'' z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza 1 op.
ser solankowy 1 op.
grzybki marynowane do smaku
pasta paprykowa do smaku
pomidory suszone do smaku
kapary do smaku
zielenina
chili płatki
pieprz kolorowy
por
oliwki czarne
cukinia 3 średnie
jajko ugotowane na twardo 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ''studzienki'' z cukinii

Cukinię umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż (razem ze skórką) na plasterki równej grubości.
Plasterki posmarować cieniutko olejem i usmażyć na patelni grillowej.
Każdy plasterek ułożyć na ręczniku papierowym, aby lekko je osuszyć.
Bryndzę rozetrzeć z serem solankowym grubo posiekanymi lub utartymi na tarce jajkami na twardo.
Doprawić płatkami chili, pieprzem kolorowym, posiekanymi grzybkami, kaparami, pomidorami suszonymi, porem, oliwkami i zieleninką.
Plasterki cukinii posmarować pastą paprykową.
Farsz rozłożyć na plasterkach cukinii i ostrożnie zwinąć w ruloniki.
Każdy związać paseczkiem wyciętym z pora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 22.08.2012 21:52
Będzie na dniach, bo muszę ''odkopać'' w moich foto-zbiorach ;)
adelajda 22.08.2012 20:21
Atrakcyjny przepis , szkoda że bez zdjęcia !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak