Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z pysznym nadzieniem
Kroki postępowania
Z papryk usunąć gniazda nasienne.
Po ugotowaniu wsypać je z woreczków do jednego naczynia i wymieszać.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w mniejszą kostkę.
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, dodać czosnek staropolski i paprykę i wymieszać.
Łodygi selera pokroić dowolnie w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić przyprawionego kurczaka i podsmażyć.
Następnie dodać cebulę i seler i dalej smażyć.
Smażyć około dwóch minut.
Przygotowany farsz przełożyć do ryżu, wymieszać nadzienie i ewentualnie jeszcze doprawić.
Każda z papryk napełnić nadzieniem, zakryć wieczkami i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem lub margaryną.
Podawać na gorąco.