Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser ryżowo-cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 4,5 szklanki
sok z cytryny
posiekana skórka z cytryny
cukier 12 dkg
sól
ryż 15 dkg
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: deser ryżowo-cytrynowy

zagotowuję wodę z cukrem, sokiem i skórką z cytryny, dodaję szczyptę soli. Wsypuję ryż, gotuję 30 minut, studzę. Ubijam śmietanę , mieszam z ryżem. Nakładam do naczynia opłukanego w zimnej wodzie. Pozostawiam w chłodnym miejscu do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak