Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
śledź marynowany 1 płat
majonez 1 łyżka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 szczypty
liście sałaty 4 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo, obrać. Przekroić cztery jajka na połówki, wyjąć delikatnie żółtka. Jedno jajko całe posiekać, pokroić płat śledzia na kawałki. Do miseczki włożyć jajko, żółtka, pokrojonego śledzia, posiekany szczypiorek, majonez i zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą, pieprzem białym, curry. Wymieszać dokładnie. Napełnić połówki jajek. Podać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.06.2014 07:30
bardzo fajne
sandra24 11.01.2014 23:53
dobre fajka faszerowane
Renataj 07.11.2012 23:24
Fajne.
parysek10 20.08.2012 14:13
ciekawe połączenie
ewka1978 20.08.2012 12:42
ze śledziem jeszcze nie robiłam, ciekawe jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak