Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowa z fasolą i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona puszka
kukurydza puszka
majonez do smaku
papryka czerwona 1 szt
ogórek gruntowy 5 szt
cebula biała 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda do smaku
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowa z fasolą i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Fasolę i kukurydzę osączamy. Przekładamy do miski. Oczyszczamy i obieramy wedle potrzeb warzywa. Kroimy w kostkę.
Krok 1 - sałatka ryżowa z fasolą i kukurydzą foto
2
Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Można jednak przerwać gotowanie 2 minuty wcześniej, ryż będzie wtedy bardziej twardy i nie rozpadnie się w sałatce. Przelewamy ryż zimną wodą.
Krok 2 - sałatka ryżowa z fasolą i kukurydzą foto
3
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy przyprawy oraz majonez z musztardą. Przekładamy do salaterki.
Krok 3 - sałatka ryżowa z fasolą i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 10.12.2013 18:46
pyszna salatka
moni0212
moni0212 23.08.2012 22:50
dziękuje za mile slowo
treonina 20.08.2012 11:15
ładnie się prezentuje
Hanna5 20.08.2012 10:14
smaczna
beata111
beata111 20.08.2012 09:42
uważam że warto
ziutula
ziutula 20.08.2012 09:42
na kolację syta i smaczna..
moni0212
moni0212 20.08.2012 09:40
uważam że warto spróbować.też jesteście tego zdania?
EWI 20.08.2012 09:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak