Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z fasolką, cukinią i kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 30 dag
kiełbasa 15-20 dag
pomidory 2 szt
fasolka szparagowa 15 dag
czosnek 2 ząbki
musztarda 1 łyżeczka
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
koperek posiekany
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z fasolką, cukinią i kiełbasą

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Fasolkę umyć, oczyścić, ugotować w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru, odcedzić, pokroić na kawałki. Na rozgrzanym smalcu podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory, pokrojoną cukinię i kiełbasę, smażyć około 10-15 minut. Pod koniec wsypać pokrojoną fasolkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i musztardą, wymieszać. Makaron ułożyć na talerze na wierzch wyłożyć warzywa z kiełbasą, posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 24.07.2016 16:33
smaczne danie
romanrafal
romanrafal 02.09.2012 09:29
świetny przepis,super danie
Katarzyna/kate1980 26.08.2012 21:54
super
olkaaa 26.08.2012 11:07
wygląda rewelacyjnie
olkaaa 26.08.2012 11:07
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak