Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżówki z kruszonką i malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruszonka
masło 100 g
mąka 100 g
cukier 100 g
Ciasto:
drożdże 6 dkg
mąka 450 g
jajko 1 szt
cukier 40 g
olej 6 łyżek
mleko 3/4 szkl
DODATKOWO:
tłuszcz do formy
maliny świeże
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówki z kruszonką i malinami

Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Odstawiłam na pół godziny do wyrośnięcia. Gdy podwoiło swoją objętość uformowałam z niego kulki, rozpłaszczyłam je i na każdą położyłam maliny wymieszane z cukrem. Ciasto zlepiłam, formując bułeczki.

Z wyżej podanych składników zrobiłam kruszonkę. Obsypałam nią każdą bułkę.

Bułeczki piekłam w 180 stopniach przez około 20 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 08.07.2013 20:57
coś dla mnie
adelajda 25.08.2012 07:56
na pewno smaczne !
malinka18 25.08.2012 07:49
z malinami muszą być pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak