Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą i kiszona kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 50 dag
kapusta kiszona 50 dag
mąka 3 szklanki
jajko 1 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą i kiszona kapustą

Soczewicę opłukać i ugtować do miękkości. Kapustę ugotować z dodatkiem kostki rosołowej. Soczewicę przepuścić przez praskę. Podsmazżć na tłuszczu drobno pokrojoną cebulę. Kapustę po ugotowaniu odcisnąć z nadmiaru wody i drobno pokroić. Soczewicę wymieszać z kapustą, przyprawić solą i pieprzem i ewentualnie kucharkiem. Zagnieśc ciasto na pierogi z mąki, jajka i szklanki ciepłej iwody. Rozwałkować ciasto, wykrawać krązki i ulepić pierogi nakładając na każdy po łyżce farszu. Ugotować w osolonej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 21.02.2014 10:01
Takie pierogi lubię :-)
Ada-Gaba 07.02.2013 09:23
w takiej wersji jeszcze nie jadłam, fajne
Stenka 17.12.2012 08:26
polecam na kolację wigilijną
fictor123 12.11.2012 00:37
dla mnie coś nowego
Stenka 30.10.2012 16:50
najlepsze take podsmażone
Kuchareczka2 22.09.2012 09:37
takiego połączenia nie jadłam jeszcze
matesko 07.09.2012 08:36
bardzo dobre
rjustysia 03.09.2012 10:10
Zdecydowanie do wypróbowania!
okrysia 25.08.2012 08:32
Smaczne to!
adagio 24.08.2012 15:47
wyglądają super .. tylko gdzie można się zaopatrzec w soczewice
adelajda 24.08.2012 10:47
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak