Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe ciastka z herbatników

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbatniki 1 duża paczka
jabłka 1/2 kg
galaretka agrestowa 1 op
cukier puder
sok z cytryny
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe ciastka z herbatników

Kroki postępowania

1
Jabłka dokładnie obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy owoce na kawałki, przekładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Do gotowych gorących powideł wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do zgęstnięcia.
Krok 1 - Jabłkowe ciastka z herbatników foto
2
Herbatniki układamy na tacy. Nakładamy porcję gęstego musu z jabłek i sklejamy następnymi herbatnikami. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny.
Krok 2 - Jabłkowe ciastka z herbatników foto
3
Przygotowanym lukrem skrapiamy ciastka, posypujemy kolorową posypką.
Krok 3 - Jabłkowe ciastka z herbatników foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.03.2014 09:40
fajne ciasteczka
alaaa 08.01.2014 21:34
świetny pomysł
Motorek 08.08.2013 21:30
Fajne ciasteczka
Seba 26.07.2013 14:15
pomysłowe te ciasteczka
Krystyna32 05.06.2013 19:30
bardzo apetyczne
Dorota59 17.03.2013 15:22
bardzo fajne
Ewelina38 18.11.2012 18:38
rewelacyjny pomysł, koniecznie muszę takie zrobić, na pewno posmakują zwłaszcza dzieciom
Dorian 31.08.2012 13:10
fajny pomysl
kate.500 28.08.2012 08:16
a nawet jak zmiekna to i tak beda smaczne
caralajna 25.08.2012 07:15
super pomysł, może trzeba jeść zanim zmiękną :)
Pusia 24.08.2012 17:59
Herbatniki znacznie zmiękną po sklejeniu masą jabłkową. Masa natomist jest sztywna i zwarta więc nie ma obaw aby wypłynęła.
olkaaa 24.08.2012 09:04
super ciastka
Ewa104 24.08.2012 08:47
Smacznie wyglądają te ciasteczka i są dość szybkie w wykonaniu.Mam tylko pytanie.Czy te herbatniczki zmiękną od tej masy jabłkowej czy pozostają ciut twarde? Chodzi mi o to,czy to nadzienie nie wyciska się ze środka podczas jedzenia.
RenataZ-et 24.08.2012 08:29
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak