Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet mięsno - warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 500 g
cebula 1/2 sztuki
pieczarki 6 sztuk
płatki owsiane 6 łyżek
cukinia
marchew 2 sztuki
zielony groszek 1/2 szklanki
jajko
olej roślinny 1 łyżka
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet mięsno - warzywny

cebulę i cukinię obieram i kroję w kostkę. Pieczarki myję, obieram i kroję w plasterki. Rozgrzewam olej na patelni, dodaję cebulę i podsmażam, dodaję pieczarki i smażę. Następnie dodaję cukinię i duszę 5 minut. Mielę wołowinę. Do mięsa dodaję jajo, płatki owsiane, utartą marchew i groszek. Mieszam. Do masy mięsnej dodaję cukinię, cebulę i pieczarki, natkę pietruszki i sól do smaku i dokładnie mieszam. Formę keksową smaruję olejem i wypełniam masą mięsną, wyrównuję powierzchnię, przykrywam folią aluminiową i wstawiam na godzinę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 23.08.2012 18:38
bardzo dobry
sznycel 23.08.2012 18:30
podaję z chrupkim pieczywem, a obok kroję w paseczki ogórek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak