Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak.
groszek zielony 1 puszka
mięso mielone 400 gram
cebula 2 szt
jajko 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szklanki
marchewka 3 szt
pomidor 3 sztuki
ser żółty 15 dag
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową

Kroki postępowania

1
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć.
Mięso wymieszać z bułką, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego i cebulką.
Na małej patelni usmażyć kotlety o średnicy około 15-18 cm.
Krok 1 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
2
Marchewkę pokroić w plasterki i lekko obgotować w osolonej wodzie.
Krok 2 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
3
Ciasto francuskie rozłożyć na dwóch blachach Groszek pognieść widelcem lub rozdrobnić blenderem a następnie posmarować nim ciasto francuskie.
Krok 3 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
4
Na groszek położyć mięso mielone (usmażony kotlet) a w koło ułożyć marchewkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika (temp. 200 stopni) na 15 minut.
Krok 4 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
5
Pomidory sparzyć, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z pomidorami i bazylią.
Krok 5 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto
6
Pomidory wrzucić na tartę i piec jeszcze około 7 minut.
Podawać na gorąco.
Smacznego!
Krok 6 - Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 29.11.2012 08:22
rewelacyja
Dorota59 16.08.2012 11:11
pyszniutka
halina17 15.08.2012 10:43
smaczna tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak