Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki jajeczno-pieczarkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 szt
pieczarki 10-15 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup Kucharek- w plynie do smaku
olej do smażenia
natka pietruszki 2 łyżki
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki jajeczno-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
6 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie do cebuli wsypać utarte na tarce o dużych oczkach pieczarki i smażyć do odparowania wody, ostudzić. Jajka, odciśniętą bułkę i pieczarki z cebulą włożyć do miski, dodać posiekaną pietruszkę, surowe jajko, 1-2 łyżki bułki tartej, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać
Krok 1 - Kotleciki jajeczno-pieczarkowe foto
2
Z masy formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Krok 2 - Kotleciki jajeczno-pieczarkowe foto
3
Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Kotleciki jajeczno-pieczarkowe foto
4
Podawać z ziemniakami i surówką lub z pieczywem.
Krok 4 - Kotleciki jajeczno-pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 06.06.2013 14:50
lubię takie kotleciki
pacpaw 21.01.2013 21:26
przy takim posiłku człowiek nie tęskni za mięsem :o)
Kate131 16.12.2012 11:24
smaczne
mela25 18.08.2012 07:40
fajne kotleciki
Bernadeta1 15.08.2012 12:43
Szybkie i smaczne
Misiabe 15.08.2012 11:47
pycha!
teresa18 15.08.2012 08:54
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak