Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone indycze z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1/2 kg
cebula
czosnek 3 ząbki
jajko
bułka
mleko 1/2 litra
Bułka tarta klasyczna Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone indycze z koperkiem

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i mielimy przez maszynkę do mięsa. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na drobną kostkę. Bułkę moczymy w mleku i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie dokładnie odciskamy. Umyty koper siekamy.
Krok 1 - Mielone indycze z koperkiem foto
2
Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy jajko oraz kucharek i pieprz. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej
Krok 2 - Mielone indycze z koperkiem foto
3
smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron
Krok 3 - Mielone indycze z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.02.2014 19:26
bardzo lubię takie mielone,z koperkiem pycha
barbara11561 06.12.2013 10:23
też takie lubię:)
Pani Domu 04.05.2013 19:26
apetyczne kotleciki
teresa18 30.03.2013 20:00
dobrze doprawione smakują wybornie
Milena87 15.03.2013 19:52
super potrawa!
Wacław 07.03.2013 09:55
bardzo smaczne danie !
ben-ka 04.02.2013 10:07
pyszności!
mirosława4 14.01.2013 19:45
lubimy dobre i zdrowe mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak