Przepis i sposób przygotowania na: Sernik w cieście czekoladowym z malinami
Sernik: ser, mieszamy z żółtkami, mąkami, cukrem waniliowym i miękkim masłem.
Wszystkie białka z jajek (7) ubijamy na sztywną pianę, po połowie dodajemy do masy czekoladowej i sernika, drewnianą łyżką delikatnie mieszamy do połączenia składników.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wlewamy połowę ciasta czekoladowego, układamy połowę malin, następnie łyżką nakładamy kleksy masy sernikowej, przykrywamy je ciastem czekoladowym, układamy maliny i tak do końca.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniki w temperaturze 175 stopni 1 godzinę. Upieczone zostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do ostudzenia. Najlepiej smakuje schłodzone w lodówce.
Jesteście ciekawi ile taka przyjemność ma kalorii? Sporo, ale warto zgrzeszyć dla kawałeczka :)