Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątroba wiepszowa w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wiepszowa 1 szt
cebula 2 szt
śmietana 18 proc 1 szklanka
mąka
Kucharek SMAK LATA
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: wątroba wiepszowa w śmietanie

Kroki postępowania

1
Wątrobę umyć oczyścić z błon i pokroić w średnią kostkę. Następnie obtaczamy ją w mące i smażymy
Krok 1 - wątroba wiepszowa w śmietanie foto
2
cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Dodajemy do wątroby i dusimy do miękkości często mieszając i w jrazie potrzeby podlać wodą.
Krok 2 - wątroba wiepszowa w śmietanie foto
3
gdy wszystko jest miękkie dodajemy zahartowaną śmietanę i chwilkę gotujemy. Wyłączone doprawiamy do smaku
Krok 3 - wątroba wiepszowa w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.01.2014 14:44
bardzo fajny pomysł
SmacznaPyza 16.02.2013 18:28
wieprz, wieprzowina, wieprzowa ....
owca441 07.10.2012 14:59
od czasu do czasu lubię ją zjeść
teresa18 31.08.2012 17:38
LUBIĘ JĄ NA WSZELKIE SPOSOBY
ben-ka 24.08.2012 08:57
bardzo dawno nie robiłam watróbki.
misia53 19.08.2012 20:52
takiej wersji nie znam , to nowość
ziutula
ziutula 19.08.2012 12:15
wątróbkę często jem w różnych wersjach...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak