Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowa z zieloną fasolką i kaszą kukurydzianą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielona fasolka szparago cięta 2 szklanki
kasza kukurydziana 1 szklanka
rosół gorący 1,25 l
natka piertuszki posiekana 3 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka
śmietana 1/3 szklanki
czosnek 1 ząbek duży
cukinia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowa z zieloną fasolką i kaszą kukurydzianą

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu (połowę ugotowanej kaszy możemy pokroić w kostkę). Cukinię obieramy, oczyszczamy z nasion, kroimy w plastry. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cukinię i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie cukinię rozcieramy blenderem. Fasolkę wrzucamy do roztartej cukinii, zalewamy rosołem i gotujemy pod przykryciem około 5 minut (aż fasolka będzie miękka). Następnie dodajemy śmietanę połączoną z odrobiną gorącej zupy, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy i razem gotujemy jeszcze 5 minut. Do gotowej zupy dajemy ugotowaną kaszę i dokładnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 02.12.2015 17:28
apetyczna zupka
czekoladka_m 04.09.2012 19:20
mniam, samo zdrowie:)
emeslive 29.08.2012 10:19
Śliczne zdjęcie, takie "soczyste" i apetyczne. Naprawdę zachęca do zrobienia tej zupy. Super!
olkaaa 23.08.2012 09:19
jeszcze takiej nie jadłam
elaa 22.08.2012 15:50
wygląda pysznie
Agata B 17.08.2012 20:00
polecam - zupka jest naprawdę pyszna:)))
gosia1988 17.08.2012 19:53
muszę jutro zrobić na obiad, mam akurat dużą cukinię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak