Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w sosie tatarskim z groszkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek kiszony 4 szt
pieczarki marynowane 6 szt
groszek konserwowy 0,5 puszki
majonez 5 łyżek
jogurt grecki 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w sosie tatarskim z groszkiem

Ogórki i pieczarki kroimy w drobną kostkę, dodajemy groszek, majonez z jogurtem i musztardą, mieszamy. Doprawiamy do smaku. Jajka kroimy na ćwiartki, układamy na półmisku i zalewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 23.08.2012 23:38
bardzo lubię takie jajka ;) sos tatarski jest moim ulubionym ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak