Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2-2,5 szklanki
mleko 1,5-2 szklanki
jajko 1 sztuka
olej 1 łyżka
cukier do smaku
barwnik spożywczy
dżem wiśniowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy do miseczki z barwnikiem, dodajemy mleko, jajko, olej i odrobinę cukru do smaku. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji dość lejącego się ciasta.
Krok 1 - Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym foto
2
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Ja używam do tego słoninki smarując nią patelnię. Naleśniki po usmażeniu smarujemy dżemem wiśniowym, zwijamy w rulony, oprószamy cukrem pudrem.
Krok 2 - Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Czerwone naleśniki z dżemem wiśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.03.2014 12:07
wspaniałe naleśniki
RenataZ-et 11.09.2013 21:54
bardzo lubię
IKrakowianka 29.10.2012 14:11
świetny pomysł
Iwusia 22.09.2012 23:42
piękne :)
kasiaw 03.09.2012 22:07
trochę dziwnie wyglądają
cukiereczek 16.08.2012 10:48
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak