Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z pietruszką gotowane na parze

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 30 dkg
cebula
jajko
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z pietruszką gotowane na parze

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso mielimy maszynką do mięsa.
Krok 1 - Pulpety z pietruszką gotowane na parze foto
2
Do zmielonego mięsa dajemy całe jajko, posiekaną natkę pietruszki, 2 łyżki bułki tartej, pokrojoną na drobno cebulkę oraz kucharka i pieprz. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Ewentualnie doprawiamy do smaku
Krok 2 - Pulpety z pietruszką gotowane na parze foto
3
Z przygotowanego mięsa formujemy kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej, układamy w parowarze i gotujemy 30 min. Po tym czasie mięso jest gotowe do spożycia.
Krok 3 - Pulpety z pietruszką gotowane na parze foto
4
Smacznego
Krok 4 - Pulpety z pietruszką gotowane na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.03.2014 20:47
Smakowite.
Wojt@s
Wojt@s 09.10.2013 09:44
fajny przepis
mirosława4 06.08.2013 21:58
szybko,zdrowo i smacznie
Beata23 26.11.2012 09:49
ciekawy przepis
RenataZ-et 11.11.2012 09:38
coś na smaczny obiadek
Wafelek2601 31.08.2012 08:17
Super jedzonko
jasiek 23.08.2012 08:54
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak