Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w panierce serowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
mleko 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
ser żółty 100 g
mąka 3-4 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w panierce serowej

Piekarnik rozgrzewamy do 200C. Musztardę mieszamy w miseczce z mlekiem. W drugiej miseczce mieszamy tarty ser z mąką i dymką. Pierś z kurczaka kroimy na fileciki i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą do potraw, solą i pieprzem. Następnie filety starannie obtaczamy w musztardzie z mlekiem, a potem panierujemy w mieszance z tartym serem. Należy zrobić to dokładnie, tak aby filety były pokryte z każdej strony. Kawałki mięsa układamy na blaszce do pieczenia wcześniej już wyłożoną folią aluminiową. Jeżeli została nam panierka to pokrywamy nią mięso i pieczemy 30 minut na złocisty kolor.


Smacznego!


Kotleciki również można usmażyć na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 16.11.2012 12:13
ciekawe;)
gusia1000 29.08.2012 00:14
Znakomitość.
paula99926 15.08.2012 20:01
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak