Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki i żółtego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
ser żółty 150 g
rzodkiewka 5 szt
sól
pieprz
Szczypiorek cienki
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z rzodkiewki i żółtego sera

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i oddzielamy żółtka od białek - połowę żółtak wrzucamy do miseczki, Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na trace, żółty ser również należy zetrzeć bądź drobno pokroić. Do żółtek dodajemy żółty ser i rzodkiewkę, dodajemy majonez i przyprawy oraz posiekany szczypiorek, wszystko dokłądnie mieszamy. Pastą napełniamy białka. Jajka podajemy na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 24.02.2014 08:07
bardzo smaczne jajeczka)
Rafał10 22.08.2012 07:30
mniam, z żółtym serem idealne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak