Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona cukinia z fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 600gram
olej do smażenia
cebula 1sztuka
czosnek 2 ząbki
cukinia 1 nieduża
papryka 1 mała
Kucharek przyprawa do potraw
kukurydza do posypania
cytryna sok do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona cukinia z fasolką szparagową

*fasolkę ugotować w osolonej wodzie
*cebulę z czosnkiem podsmażyć na oleju
*dodać cukinię pokrojoną w słupki (młodą nie obieram, kroje w plastry , a potem w słupki)
*dodać drobno pokrojoną paprykę, posypać kucharkiem, dusić chwilę, warzywa mają być twardawe
*dodac fasolke i kukurydzę, chwilę jeszcze dusic
*na tależu doprawic sokiem z cytryny
*podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek np. do obiadu
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 20.11.2012 22:43
smacznie
Elżbieta17 12.11.2012 17:14
smaczny obiad:)
gosia1988 30.10.2012 12:21
super
Jodaj 25.09.2012 08:41
superowe :)
caralajna 14.08.2012 08:32
pyszny pomysł na fasolkę
kulinarny smak 13.08.2012 07:30
fajna alternatywa dla lecza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak